lauantai 6. helmikuuta 2010

Alkoholilla ei osuutta asiaan


Ihmettelimme taannoin kotona Mika Myllylän tekemän epo-tunnustuksen aiheuttamaa tohinaa. Iltapäivälehdet täysillä mukana, pääuutislähetykset jauhavat... Koko päivä oli yhtä Myllylän tunnustusta.


Mietimme vain ihan omilla kohdillamme täällä, että mikä suuri uutinen on siinä, että ihminen myöntää jotain, johon se implisiittisesti todettiin syylliseksi jo vuosia sitten? Hemohesin ainoa järkevä käyttötarkoitus näissä ympyröissä kun on peittää se epon käyttö. Uutisarvo oikeasti siis aika lailla nolla. 


Kohun syy siis lienee siis lähinnä vain se, että olympialaiset ovat lähellä ja taas pitää saada nostattaa epäilystä ja mediakuhinaa urheilukansallisten alemmuudentunteiden kipupisteiden ympärillä? Vai?


Huippu-urheilu on jotenkin kovin sairasta. Pitkään tässä olen miettinyt, että perustettais nyt jo se urheilun "avoin luokka" (ei douppia) ja "ammattilaisluokka" (douppaaminen sallittu), niin päästäisiin eroon turhasta vouhotuksesta. Avoimessa luokassa douppaavat vain siirrettäisiin rangaistukseksi ikuisesti ammattilaisluokkaan halusivat he enää doupata tai eivät. Väläytin jo, että kaikenlainen urheilu pitäisi muutenkin olla kiellettyä alle 18-vuotiailta, mutta olisi siinäkin toki ongelmansa - sillä pitäähän sitten parikymppisistä jostain yrittää ammentaa niitä urheilijoita.


Tosin kyllähän lapsilta urheilun kieltäminen voisi aiheuttaa paljon hupaisaa uutisointia.


"Poliisi ratsasi nuorison suosiman varastohallin - alaikäiset harjoittelivat salaa ja pitivät laittomia kilpailuja!"


"Nuoriso murtautui Myllypuron liikuntakeskukseen. - Radalla oli juostu, soutulaitteita oli käytetty. Tällainen tavallinen tarina, kun alkoholilla ei ole osuutta asiaan, kommentoi konstaapeli."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro