sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Palautetta HSL:lle


Sain vihdoinkin, viime vuoden kesäaikataulujen voimaantulosta lähtien kismittäneen asian hoidettua. Ehkä pukkupakkaset saivat vihdoin mittani täyttymään niin, että sain vihdoin viitsittyä. Laitoin nimittäin HSL:lle lopultakin palautetta.


Tuolloin viime vuoden kesällä HSL pani Myllypurossa liikennöivän bussin 92 aikatulut siihen kuosiin, että ne eivät ole koskaan millään lailla synkassa metron kulun kanssa etenkään hiljaisena aikana, kun bussi kulkee kolme kertaa tunnissa ja metro 10 minuutin välein. Linja on kuitenkin olevinaan liityntälinja, mutta kiusanteoltahan se vaikuttaa, että metrojuna on asemalla aina niin, että katsellaan bussin perävaloja - tai toisin päin. Tähän päästiin parin vaivaisen minuutin heitolla aikatauluissa. Miksi ne piti heitellä kiusantekovaihteelle, kun aiemmin ne olivat olleet hyvinkin palvelevat, vaikkakin edelleen ihan yhtä harvat kuin nytkin. Kyse ei siis voi olla vuorojen vähentämisestä.


Tällaisen palautteen laitoin:


Myllypuron linja 92 on etenkin ruuhka-aikojen ulkopuolella erittäin huonosti synkronoitu muun liikenteen kanssa. Itäkeskuksesta Myllypuron suuntaan bussi saapuu aikataulussa pysyessään Myllypuron metroasemalle aina niin, että metro keskustaan menee nenän edestä. Usein myös Myllypuron suuntaan tuleva metro on asemalla niin, että bussi on juuri mennyt ja odotusaikaa on etenkin iltaisin aivan kohtuuttomasti pimeällä ja levottomalla alueella. Myös Itäkeskuksesta Myllypuron suuntaan lähtevä bussi lähtee keskustasta tulevien metrojen suhteen aina niin, että katsellaan perävaloja ja odotetaan yli 10 minuuttia. Olkaa ystävällisiä ja aikatauluttakaa linja niin että se tosiaan toimii oikeana liityntälinjana muihinkin suuntiin, etenkin keskustaan ja keskustasta, ei vain Myllypurosta Itäkeskukseen.


Katsotaan mitä vastaavat, jos vastaavat lainkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro