perjantai 14. elokuuta 2009

Sillä Wikipedia tosiaan tietää kaiken


Näin tän ensimmäisen kerran LottaLovessa, ja myöhemmin sitten yllyin tekemään sen Facebookin noteseihin. Mitä hel-vettiä. Miksen mä tehnyt sitä tänne, tulis tännekin joskus jotain (turhaa) täytettä. No nyt se on myös täällä.


 


Avaa Wikipedia (http://fi.wikipedia.org) ja etsi vastaukset allaoleviin kysymyksiin klikkaamalla linkkiä Satunnainen artikkeli.

1. Mitä pelkäät?
Etelä-Afrikan luontoa. Viisi pelottavaa kasvillisuusvyöhykettä, ja jo pelkästään Kapmaassa on enemmän erilaisia kasvilajeja kuin koko Isossa-Britanniassa!

2. Mitä ottaisit mukaasi autiolle saarelle?
Leonard Nimoyn. Voisimme kuluttaa aikaamme pitämällä kaikkea mielenkiintoisena, ja sitten Leonard voisi ottaa minusta alastonläskivalokuvia.

3. Mitä haluaisit häälahjaksi?
Marty Marionin, tuon yhdysvaltalaisen baseballpelaajajan ja -valmentajan, sillä hänet on kerran arvokkaimmaksi pelaajaksikin valittu. Pidän kaikesta arvokkaasta.

4. Mitä palvot?
John Prattia (1759-1840), jaarlia ja markiisia, sukkanauharitarikunnan ja valtionneuvoston arvokasta jäsentä, joka Cambridgen yliopiston Trinity Collegen käyneenä puhui varmastikin hyvin sivistyneesti. Tämä on tärkeää sillä kaikenlaiset britti-, irkku- ja skottiaksentit saavat toki polveni veteliksi, mikä on oleellista palvomista ajatellen.

5. Mistä näet unta ensi yönä?
Rikantilasta, eurajokelaisesta kylästä, jossa asuu vain viitisenkymmentä ihmistä. Uneni ovat usein autioita ja pienimuotoisia.

6. Mitä ostaisit, jos sinulla olisi varaa?
Finlandia Sahti -sahtipanimon. Syy lienee ilmeinen.

7. Mistä aiheesta kirjottaisit kirjan?
Ricardo Montalbánista (1920-2009). Etenkin hänen esiintymisestään toisessa Star Trek -elokuvassa, sillä se tuntui olevan kuluttavaa kapteeni Kirkin äänijänteille.

8. Mitä keräilet?
Beethovenin pianosonaattoa nro 10. Minulla on lukuisia erilaisia painoksia tästä noin 15 minuutin mittaisesta Beethovenin varhaisteoksesta. Pidän siitä, että kaikki kolme osaa ovat G-duurissa.

9. Mihin paras muistosi liittyy?
Sellotaitelija Yrjö Seliniin. Hän soitti selloa hyvin. Ihan professoriksi asti. Selloa. Aatelkaa ny.

10. Turhin tietämäsi asia?
Sinimatkijat! Niitä on kahden sorttisia, naamiomatkijat ja sinimatkijat. Varpuslinnut on jo muutenkin suurin lintujen lahko, joten jotkut sinimatkijat on jo ihan liikaa ja sais mun puolesta muuttaa vaikka kuuhun. Olis sielläkin vähän elämää.

11. Mistä aiheesta puhut kaikkein mieluiten?
IPTC:stä. Se on siis niinkö toi International Press Telecommunications Council, jonka tehtävänä ois parantaa uutistoimistojen välisen tiedonvaihdon teknisiä edellytyksiä. Ne kehitti kuviin metatietomäärittelyn, ja se on niin ihkua, että voisin hehkuttaa asiaa vaikka koko päivän.

12. Minkä asian parissa työskentelet ammatissasi?
Kuubankerttuleiden. Nekin on varpuslintuja, mutta aika huomattavan paljon söpömpiä kuin sinimatkijat. Sitäpaitsi niitä tutkitaan Kuubassa lämpimässä eikä Suomessa kylmässä.

13. Mikä saa sinut aina nauramaan?
Hotel D'Angleterre, Kongens Nytorvilla Kööpenhaminassa. Kattokaas kun Pera ja Make ja mä...hihiii.. ja sit me... eheheheheheee... ja se hissipoika... ähähähähähähähäää.. vuodesta 1795. Ja me oltiin ihan helvetin kännissä!

14. Entä itkemään?
Renault Samsung SM3. Kun se on niin ruma :-(

15. Mikä oli ensimmäinen asia, jonka näit herätessäsi?
Håkan Loob. Voitti Ruotsin joukkueessa jääkiekon olympiakultaa Lillehammerissa 1994. Ootte varmaan huomanneet että kerään myös näitä menestyneitä urheilijoita. Niitä lojuu joka paikassa.

16. Mitä sinulla on taskuissasi?
Amerikantavi. Piti laittaa se sinne, kun siitä pääsee niin kova meteli. Se on naaras, koska se ei vihellä, vaan sanoo kvak. Ois muuten noloo jos se ois uros ja kävelisin tavi taskussa tuolla minihametyttöjen seassa.

17. Mikä voisi korvata sinut ilman, että kukaan huomaisi?
Malminkartano. Sen pinta-ala on 2,97 neliökilometriä aivan kuten minunkin.

18. Mitkä olivat ensimmäiset sanasi?
Scherpenzeel. Äiti ei millään meinannut muistaa missä Uuden Amsterdamin viimeinen kuvernööri Pieter Stuyvesant oli syntynyt, joten pakkohan sitä oli auttaa.

19. Minkä kanssa sinut tullaan hautaamaan?
Lee Martinin, tällä hetkellä ManU:sta Nottingham Forestissa lainassa olevan mestaruustason jalkapalloilijan kanssa. Eipähän tule yksinäistä.

20. Mitä sinulla on piilossa yöpöytäsi laatikossa?
Thierry Rey, ranskalainen judoka ja kaksien olympialaisten kultamitalisti. Ihan kiva, mutta alkaa olla vähän vanha ja kulunut, oli käytetty jo minulle tullessaan. Se on yöpöydän laatikossa siltä varalta että tulee murtovaras. Tiedän että ladattu judoka pitäisi pitää lasten ulottumattomissa, mutta nämä ovat levottomia seutuja.

21. Mitä rakastat eniten maailmassa?
Myanmarin jalkapallomaajoukkuetta. Etenkin kotipeliasussa. Mmmm.... Vaaleat enkelit... <3

22. Mistä aiheesta tekisit kappaleen euroviisuihin?
Brasilian osavaltioista. Siitä saisi sellaisen mukavan rallatuksen vähän samaan tyyliin kuin Jan Teigenin Do-re-Mi. Acre, Alagoas, Amapááááááá.....la la la láááá!

23. Mitä näet tällä hetkellä ikkunasta?
Veritankkauksen. Niin ne MM-kisathan onkin ihan just, noilla alkaa olla jo vähän kiire.

24. Mikä sinä todella olet?
Sella, Asturian itsehallintoalueen läpi virtaava joki Espanjassa. She's a river...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro