keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

VR, lähtisitkö kanssani tälle vuosituhannelle?


VR:n lippujen osto automaatista ja netistä jaksaa aina ihmetyttää. Esimerkiksi nettiostostellessa voisi kai periaatteessa kiitellä sitä, että voi valkkailla haluaako pyrkiä perhehyttiin, leikkivaunuun, ravintolapaikalle, yläkertaan tai alakertaan... Mutta mitäs kiiteltävää siinä on oikeastaan, kun siihen se sitten jääkin ja loppupeleissä silti arvotaan jos toiveen mukaista paikkaa ei ole?


Varsinkin jos matkustaa isommalla porukalla, esimerkiksi perheen kanssa, joutuu täysin arvontakoneen armoille, kuten vaikkapa siinä miten VR:llä tulkitaan ryhmän "yhdessä pitäminen". Lapsen kanssa esimerkiksi käytännöllisintä omasta mielestäni on, että matkustetaan kaikki samassa rivissä jotta kumpikin aikuinen pystyy pitämään penskaa silmällä. VR tietenkin myy saman rivin puolella tyyliin paikkajakaumalla 1, 2 ja 5.


Ei näin.


Esimerkiksi lentoyhtiöt ja elokuvateatterit ovat jo kauan antaneet asiakkaille mahdollisuuden valita itse paikkansa myös netti- ja automaattiasioinnilla. Miksi se on VR:lle täysin ylitsepääsemätöntä? Ilmeisesti samoista syistä kuin ettei heidän verkkokauppansa ole auki öisin. Come on ja jumalauta, VERKKOKAUPPA kiinni öisin! MitVit!?


Noh, pitäisi kai olla tyytyväinen, että kerrankin sai paikat edes suht. sumpussa eikä niin kuin muutamalla aikaisemmalla kerralla jolloin puolityhjässä junassa kaikki kolme paikkaa ovat olleet ripoteltuina mielivaltaisesti eri puolille junaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro