perjantai 6. heinäkuuta 2007

Muistakaa pullonkerääjää!


Virkistävää viettää koko päivä puistossa. Yhtä lailla virkistävää huomata, miten puistossa saa edelleen grillata kaikesta grillikohusta huolimatta. Kunhan ilmeisesti on toki riittävän vakuuttavat vehkeet - pallogrilli ainakin toimii. Eikä tää oo mikään mutu, sillä poliisit ajoivat pitkin Koffin puiston raittia 10 metrin päästä, kun meidän makkarankäristysvehje oli täydessä vauhdissa. Eivät tehneet elettäkään meidän suuntaamme.

Mukavia ovat myös tänä kesänä puistoon ilmestyneet pullon-/tölkinkeräyssäiliöt, joihin on myös printattu ihmisystävällinen toivotus pullonkerääjille, että ottakaa pois. Hienosti ajateltu, niin ei tarvitse jättää mitään roskisten viereen tai kantaa pois. Olkoonkin, että Koffin puiston käytännössä ammattimainen pullonkeräystoiminta on erittäin tehokasta: hyvä jos yksikin pullo tai tölkki ehtii 10 minuuttia kauemmin olla tyhjä, kun jo joku on siitä kysymässä että saako sen ottaa.

Puistomeiningissä on myös tiettyjä kirjoittamattomia sääntöjä, joista poikkeaminen on kyllä todella huonoa käytöstä. Esimerkiksi pulloasiassa on suorastaan olennaisen ilmeistä, että tyhjien panttiastioiden kanssa ei puistosta lähdetä - ne kuuluvat pullonkerääjille, ovat eräänlainen maksu siitä että käyttää puistoa ja puisto pysyy jokseenkin siistinä. Se on yhtä itsestäänselvää kuin roskien laittaminen roskikseen. Se joka tästä säännöstä poikkeaa on paheksuttavan tökerö. Sellaisiakin puistossa tänään oli, ihme tyyppejä hätistämässä pullonkerääjää pois tyhjien hylsyjensä kimpusta. Höh!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro